Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.07.2011 00:37 - ОНУЙ НЕЩО С АПАРТАМЕНТИТЕ И УБИЙСТВОТО НА ЯНА
Автор: ruuter Категория: Политика   
Прочетен: 2372 Коментари: 0 Гласове:
0

Последна промяна: 25.07.2011 08:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
          ЗАВЧЕРА СИ ГОВОРЕХМЕ С ПРИЯТЕЛИ ЗА МЕДИЙНИТЕ ИЗЯВИ НА ОНУЙ НЕЩО С ШЕСТТЕ АПАРТАМЕНТА И УБИЙСТВОТО НА ЯНА.НЕДОУМЯВАХМЕ КАК МОЖЕ ДА СЕ НАРЕЧЕ НЯКОЙ УБИЕЦ ПРЕДИ ДА СЕ Е ПРОИЗНЕСЪЛ СЪДЪТ. АМИ АКО НЕ Е ? НЯКОЙ КОЙТО НЕ Е ЗАЛОВЕН НА МЕСТОПРЕСТЪПЛЕНИЕТО / ЗА РАЗЛИКА ОТ ОПРАВДАНИТЕ УБИЙЦИ НА АНГЕЛ ДИМИТРОВ - ЧОРАТА/. ОНУЙ НЕЩО С АПАРТАМЕНТИТЕ Е ТОТАЛНО СКАРАНО СЪС ЗАКОНИТЕ . ЕДИНСТВЕНАТА ПРИЧИНА ДА Е ОЩЕ В ИГРАТА Е ЛИПСАТА НА СИВО ВЕЩЕСТВО , КОЕТО Е ДОБРЕ ДОШЛО ЗА ГЛАВНИЯ.ЛЕСНО СЕ КОНТРОЛИРАТ ХОРА БЕЗ МОЗЪК И НЕ СА ЗАПЛАХА ВЪПРЕКИ СИЛОВИЯ РЕСУРС С КОЙТО РАЗПОЛАГАТ.
    ДНЕС РАЗБРАХ , ЧЕ ПОДОБНИ ВЪПРОСИ СИ ЗАДАВАТ НЕ САМО ПРИЯТЕЛИТЕ МИ.
     ВИЖТЕ:
"Капитал": МВР изнесе странни факти за убийството в Борисовата градина МВР изнесе странна смесица от факти и предположения на пресконференция по повод убийството на Яна Кръстева, някои от които са в абсолютен конфликт с базови постановки в наказателния процес, се казва в публикацията на "Капитал" "За едно убийство в центъра на София 2".

Наяве излезе и несъгласуваност между прокуратурата и полицията при разгласяването на детайли от разследването, както и противоречие в данните за престъплението, което трябва да разплетат заедно - това се отбелязва в статията, посветена на смесицата от политика, неистини и непрофесионализъм около разследването на смъртта на Яна Кръстева.

Ден след като Пламен Трифонов беше задържан и обвинен, че сам е убил по особено жесток начин жертвата, от вътрешното министерство обявиха, че убийството е било по непредпазливост. В същото време от полицията съобщиха, че той имал съучастник. Наказателният кодекс обаче абсолютно изключва възможността за съучастие в престъпления по непредпазливост.

Груба грешка, пише авторът. Според него притеснение буди и категоричното изказване на министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, при това от парламентарната трибуна, че убийците са двама, от които "единият е арестуван, а другият е установен и ще бъде обявен за общодържавно издирване". Въпреки това по време на заседанието, на което остави Трифонов в ареста, съдът ясно заяви, че няма ДНК експертизи и данни за друг извършител.

Не случайно съдията отбеляза, че държавните органи и хората, които формират общественото мнение, следва да се въздържат да определят този, срещу когото няма влязла в сила присъда, за престъпник, а още повече за убиец, при това в началото на разследването. След това прокурорът по делото Стефан Рачев коментира, че не е давал разрешение да се разгласява информация за разследването по време на пресконференцията.

Според Наказателно-процесуалния кодекс детайли могат да се изнасят само след одобрението на представителя на обвинението. Освен това се разбра, че прокуратурата е научила от медийното отразяване на брифинга на МВР, че има ДНК експертиза и втори заподозрян, пише "Капитал", позовавайки се на два независими източника. Тази информация е в рязко противоречие с изказването на Цветанов: "Имаме 100% доказателства за лицата, установен е ДНК профил."

При гледането на мярката за неотклонение на Трифонов стана известно, че засега единствените уличаващи го доказателства са намерените по тялото на загиналото момиче косми, които според направената експертиза съвпадат с морфологията на космите на обвиняемия, както и на показанията на възрастна жена и майка му.

Първата казала на разследващите, че често виждала Трифонов да посещава  Борисовата градина и да събира бирени бутилки. След убийството спрял да ходи и започнал да събира и чете вестници. Показанията на майка му са, че в нощта на убийството синът й е останал в Борисовата градина, а  след това категорично отказвал да ходи в парка.

Притеснителна е и реакцията на МВР, което за двете седмици след откриването на трупа премина от пълно мълчание до пълна публичност. През първите няколко дни престъплението не намери място в иначе пълния с малозначителни нарушения бюлетин на ведомството.

На пресконференцията преди дни обаче полицията разкри толкова много детайли от престъплението, че адвокатите на заподозрения трябва само да четат вестници, за да се информират за хода на разследването, пише "Капитал".

Междувременно случаят продължи да набира популярност в социалните мрежи и блоговете. Във "Фейсбук" се появи нова група, която призова за защита на обявения за издирване Николай Русинов, посочен от полицията за съучастник на Пламен Трифонов. В нея негови приятели и познати пишат, че информацията на МВР и медиите е манипулирана, а Русинов не бил способен на убийство. | ДНЕВНИК


Тагове:   Яна,   Цветанов,   убийство,   тъп,   главния,


Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: ruuter
Категория: Политика
Прочетен: 437429
Постинги: 226
Коментари: 205
Гласове: 268
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930